Parkeergarage Burriana weer geopend voor zomerseizoen

NERJA – De gemeentelijke parkeergarage bij Playa Burriana in Nerja is weer geopend. De voorlopige openingstijden zijn door de gemeente vastgesteld van 11.00 tot 20.00 uur op vrijdagen, zaterdagen en zondagen.

Volgens wethouder Gema García hoopt gemeente Nerja met de heropening te voldoen aan de stijgende vraag naar parkeerruimte bij het populaire strand, nu de mobiliteitsbeperkingen (in verband met de Corona-crisis, red.) zijn opgeheven. “In de komende weken worden de openingstijden uitgebreid. We monitoren de ontwikkeling qua vraag naar parkeerplekken en passen aan de hand van de bevindingen de openingsdagen- en uren aan, zoals we ook de voorgaande jaren hebben gedaan”, stelt de wethouder.

De parkeergarage – vlak voor de entree van Playa Burriana in Nerja – zorgde in een recent verleden vaak voor frustratie vanwege de beperkte openingstijden. Spaanse werknemers van merendero’s (strandtenten) aan Playa Burriana beklaagden zich destijds al  bij de gemeente dat zij, door de toegenomen parkeerdrukte vanwege het begonnen zomerseizoen, geen plaats konden vinden om hun voertuigen te stallen als ze aan het werk wilden gaan.

De veelbesproken parkeergarage werd in augustus 2015 na een bouwperiode vol problemen geopend. De garage telt 240 parkeerplekken en werd gerealiseerd om de constante parkeerdruk op de boulevard van Burriana en de omliggende straten aanzienlijk te verminderen.

Foto (c) NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s