Río Chíllar blijft voorlopig verboden gebied

NERJA – De Río Chillar tussen Nerja en Frigiliana blijft, ook na de recente versoepelingen qua Corona-maatregelen, verboden gebied. De gemeente Nerja benadrukte deze week dat het wandelverbod langs/door de Río Chíllar nog steeds van kracht is.

De maatregel werd vorige zomer genomen nadat uit studies bleek dat het Covid-19 virus in zoetwaterstromen als de Río Chíllar kan overleven. Dit in tegenstelling tot zout zeewater of met chemicaliën bewerkte zwembaden, waarin het virus níet kan overleven. Hierdoor is het niet toegestaan de populaire wandelingen langs en door de rivier te maken.

Op de naleving van het verbod wordt intensief gecontroleerd, overtreders gaan zonder pardon op de bon. De politie heeft de afgelopen week al meerdere bekeuringen uitgeschreven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s