Beperkte San Isidro-viering in Nerja

NERJA – De viering van het traditionele San Isidro-feest in Nerja is dit jaar beperkt tot een, uiterst gelimiteerd toegankelijke, mis in de El Salvador-kerk aan het Balcón de Europa op zaterdag 16 mei. Van de populaire en uitgebreide optocht kan (evenals vorig jaar) geen sprake zijn in verband met de veiligheidsmaatregelen rond het Corona-virus.

Sinds de eerste editie in 1963 werd het beeld van San Isidro jaarlijks op 15 mei vanaf de El Salvador-kerk op een ossenkar vervoerd naar de terreinen bij de Grotten van Nerja waar vervolgens een groot volksfeest werd gevierd. De route naar de Grotten werd daarbij, tijdens de tocht over de N-340 tussen Nerja en Maro, traditioneel omzoomd door hagen aan belangstellenden. Die daarbij, gewapend met koelboxen, barbeques en muziekinstallaties, in de middaguren genoten van de voorbijtrekkende bonte stoet aan ‘bedevaartgangers’ en hun praalwagens.

Dit unieke en vooral spontane traditionele feest gaat dit jaar helaas wederom niet door vanwege de beperkingen en regelgeving rond het Corona-virus. Wél is het beeld van San Isidro op zaterdag 16 mei te zien bij de El Salvador-kerk en wordt er die dag om 11.30 uur een mis opgedragen aan deze beschermheilige van de boeren.

Foto (c) NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s