Avondklok wordt opgeheven; horeca mag langer open

NERJA – Met het eindigen van de staat van alarm wordt in Andalucia zondag 9 mei de avondklok opgeheven. Daarnaast mag de horeca open tot middernacht, voor discotheken geldt een sluitingstijd van 02.00 uur ’s nachts.

Ook komt er verandering in de maximale groepsgrootte: op buitenterrassen mogen deze uit maximaal tien personen (was zes, red.) bestaan, binnen in bars en cafés mogen de groepen nu uit maximaal zes personen (was vier) bestaan. De beperkingen qua avondsluiting voor de winkels zijn met ingang van maandag 10 mei opgeheven terwijl het ook weer mogelijk wordt om zonder geldige reden de provincie te verlaten.

Dit zijn de belangrijkste besluiten uit het regeringsoverleg aangaande de maatregelen rond het Covid-19 virus van donderdag 6 mei. De fase duurt in ieder geval tot en met 31 mei, daarna wordt de stand van zaken rond het virus opnieuw bekeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s