Beperkte viering Día del Folklore in Nerja

NERJA – Voor het vijfde jaar op rij viert de gemeente Nerja een ‘Día del Folklore’, welke op zowel vrijdag 30 april zaterdag 1 mei op het programma staat. In verband met de huidige Corona-restricties gebeurt dit op beperkte schaal, waarbij de sociale media een belangrijke rol speelt.

De dag werd in 2017 in het leven geroepen door de buurtvereniging Asociación de Vecinos de Las Protegidas en de Agrupación Municipal de Coros y Danzas de Nerja y Maro, met als doel lokale tradities op het gebied van muziek, dans en gastronomie onder de aandacht te brengen. Daarbij was er medewerking van koren en dansgroepen uit omringende gemeenten in de Axarquía-regio als Frigiliana, Periana, Torrox, Almáchar, Cómpeta en Arenas.

Vorig jaar zette het Covid-19 virus op het laatste moment een brute streep dor het gros van de activiteiten, dit jaar proberen de organisatoren de geldende beperkingen deels op te vangen met behulp via sociale media.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s