Granada stunt tegen Barcelona en reduceert titelkansen Koeman

BARCELONA – De Andalusische voetbalformatie Granada CF stuntte donderdagavond 29 april met een 1-2 overwinning in én tegen Barcelona. Daarmee reduceerde Granada en passant de titelkansen voor de Nederlandse trainer Ronald Koeman en zijn manschappen, die bij een eventuele winst de koppositie in de Primera Divisíon hadden overgenomen. Voor Koeman waren de druiven extra zuur: de trainer werd halverwege de tweede helft van het veld gestuurd wegens aanmerkingen op de leiding.

Aanvankelijk leek er nog niets aan de hand voor de thuisclub, die vanaf het eerste fluitsignaal de regie nam over de wedstrijd en veruit het meeste balbezit had. Halverwege de eerste helft vertaalde Lionel Messi dit overwicht in de openingstreffer voor Barcelona. Na de pauze verzuimde het stroef draaiende Barcelona verder afstand te nemen van de middenmoter en riep daarmee het onheil over zich af.

Eerst tekende de Venezolaan Darwin Machís na 63 minuten voetbal voor de gelijkmaker, drie minuten later werd Barcelona-trainer Koeman van het veld gestuurd. Nadat alle commotie wat was bedaard zorgde Jorge Molina in een flitsende counter van Granada met een fraai geplaatste kopbal voor de nekslag voor Barcelona: 1-2. In de resterende tien minuten drong de thuisclub nog wel aan maar dit resulteerde niet in de gelijkmaker.

Foto (c) Facebooksite Granada CF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s