Impact Semana Santa op Corona-cijfers valt mee in Nerja

NERJA – Het afgelopen weekeinde zijn er twee nieuwe gevallen van Corona-besmettingen gedetecteerd in Nerja. Dit blijkt uit de vandaag (maandag 19 april) gepubliceerde cijfers van de gezamenlijke gezondheidsdiensten in Nerja. Daarmee vallen de gevolgen van de recente feestweek Semana Santa vooralsnog mee voor Nerja en omstreken.

Gevreesd werd voor een stijging van het aantal Corona-gevallen als gevolg van de lichte versoepeling van alle maatregelen en beperkingen gedurende de Semana Santa, zoals het geval was na de kerstviering en de jaarwisseling. Hiervan lijkt vooralsnog geen sprake, mede door de maatregelen én de in Nerja aan de dag gelegde discipline qua navolging daarvan.

In totaal zijn er binnen de gemeente Nerja (circa 21.000 inwoners) sinds het begin van de pandemie 518 Covid-19 besmettingen gedetecteerd. Hiervan zijn inmiddels 446 personen volledig genezen verklaard. Het zogeheten incidentiecijfer (het omgerekende aantal besmettingen per 100.000 inwoners) is de afgelopen week iets opgelopen naar 89,9.

Foto (c) NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s