Twee nieuwe Corona-gevallen in Nerja

NERJA – Het afgelopen weekeinde zijn er binnen de gemeente Nerja ‘slechts’ twee nieuwe Corona-besmettingen aan het licht gekomen. Daarmee zet de positieve ontwikkeling van de afgelopen twee weken zich voort. De gemeente Nerja schrijft de daling van het aantal Corona-gevallen mede toe aan de getoonde discipline voor de reeks aan opgelegde restricties en veiligheidsmaatregelen, welke vooralsnog blijven gehandhaafd.

In totaal zijn er binnen de gemeente Nerja (circa 21.000 inwoners) sinds het begin van de pandemie 492 Covid-19 besmettingen gedetecteerd. Hiervan zijn inmiddels 402 personen volledig genezen verklaard. Het zogeheten incidentiecijfer (het omgerekende aantal besmettingen per 100.000 inwoners) is deze week licht gestegen naar 61,5, waar het nog geen drie weken geleden de grens van 500 (met als gevolg een gedwongen sluiting van de gemeentegrenzen, red.) benaderde.

In een persbericht sprak de gemeente vorige week al de hoop uit dat ook tijdens de huidige Semana Santa (de ‘heilige’ week rond Pasen) de bevolking zich houdt aan de opgelegde veiligheidsmaatregelen (onder meer het dragen van een mondmasker op straat en in openbare ruimten, het gelimiteerd samenkomen in de huizen én het onderling bewaren van anderhalve meter afstand, red.). Dit vooral om herhaling van de situatie zoals rond de kerstdagen én jaarwisseling (waarna de besmettingen explosief toenamen door het niet in acht nemen van de regels alsmede door de destijdse versoepeling van de maatregelen) te voorkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s