Valencia maatje te groot voor Granada

VALENCIA – Het Andalusische Granada CF mag dan in het Europese debuutjaar zijn doorgedrongen tot de kwartfinales van de Europa League, in de Spaanse Primera División is de voetbalclub momenteel niet veel meer dan een matige middenmoter. Valencia was zondagmiddag op eigen veld heer en meester in het onderlinge duel, waarbij de 2-1 eindstand slechts een matige weerspiegeling was van de ware krachtsverhoudingen.

De thuisclub was daarbij negentig minuten heer en meester in het treffen en moest pas in de blessuretijd  even vol aan de bak nadat Roberto Soldado van dichtbij de Nederlandse doelman Jasper Cillessen van Valencia verschalkte met een droge schuiver. De aansluitingstreffer kwam echter te laat om Granada voor een nederlaag te behoeden.

Al in de vierde minuut nam Valencia afstand van de tegenstander via een treffer van de Deen Daniel Wass. Álex Blanco verdubbelde de marge halverwege de tweede helft. Granada had daar niet veel tegen in te brengen, tot de trefzekere Soldado twintig seconden voor het verstrijken van de officiële speeltijd met zijn treffer voor een sprankje hoop zorgde. Valencia speelde de resterende vier minuten blessuretijd echter koelbloedig uit: 2-1.

Foto (c) Facebooksite Granada CF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s