Heropening Caminito del Rey

ALORA – Het vermaarde en historische wandelpad El Caminito del Rey door de El Chorro-kloof bij Álora in de provincie Málaga wordt, als alles volgens plan verloopt, op vrjdag 12 maart weer geopend voor publiek. Het befaamde wandelpad was lange tijd gesloten vanwege de maatregelen rond het Corona-virus.

Het pad werd in 2016 heropend na een uitgebreide renovatie, nadat het sinds 1992 was afgesloten wegens veiligheidsmaatregelen. Sinds de heropening was het ‘Koningspad’ één van de belangrijkste toeristische trekpleisters in het binnenland van de provincie Málaga. Het pad stamt van origine uit 1905 en diende aanvankelijk om spullen te transporteren van de Chorowatervallen naar de Gaitenajo-watervallen en vica versa. Het originele pad is drie kilometer lang, op sommige punten amper een meter breed en bevindt zich circa honderd meter boven een rivier.

Informatie (Engelstalig) is te vinden op de officiële website: http://www.caminitodelrey.info/en/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s