Weekeinde zónder nieuwe Corona-besmettingen in Nerja

NERJA – Gedurende het afgelopen weekeinde én maandag (1 maart) zijn er binnen de gemeente Nerja géén nieuwe Covid-19 gevallen aan het licht gekomen. Wél werden er negentien personen in diezelfde periode genezen verklaard.

Door deze positieve ontwikkeling is het zogeheten incidentiecijfer (het omgerekende aantal besmettingen per 100.000 inwoners) deze week gedaald verder naar 33,1. Amper twee weken gelden benaderde dit cijfer nog de grens van vijfhonderd, die door de Junta de Andalucía is gesteld als limiet voordat de gemeentegrenzen verplicht worden gesloten.

Nerja kent tot op heden 471 gevallen (op iets meer dan 21.000 inwoners), waarvan negen met dodelijke afloop en 352 genezingen. Vooralsnog heeft de verdere daling (eind vorige week stond het incidentiecijfer nog op 47,3, red.) géén gevolgen voor alle geldende Corona-gezondheidsmaateregelen, de huidige beperkingen blijven nog van kracht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s