Corona-besmettingen blijven dalen in Nerja

NERJA – Het aantal nieuw geconstateerde Corona-besmettingen binnen de gemeente Nerja blijft momenteel afnemen. Waar vorige week nog sprake was van dagen met tien nieuwe gevallen of meer, werden er deze week van dinsdag tot en met donderdag telkens één en op vrijdag 19 februari twee nieuwe Covid-19 besmettingen gemeld door de lokale gezondheidsdiensten.

Het zogeheten incidentiecijfer (het omgerekende aantal besmettingen per 100.000 inwoners) is momenteel door de diverse gezondheidsdiensten berekend op 89,9. Vorige week met werd het limietgetal van 500 (met als gevolg verplichte sluiting van de gemeentegrenzen) met 454 nog benaderd.

Het totaal aantal Corona-gevallen in Nerja (sinds het begin van de pandemie) is met de nieuwe gevallen opgelopen naar 465. Hiervan zijn er inmiddels 302 volkomen genezen verklaard. Alle veiligheidsmaatregelen (mondkapjesplicht in openbare ruimten en op straat, sluitingstijd van 18.00 uur voor de horeca etcetera) blijven vooralsnog van kracht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s