Géén sluiting gemeentegrenzen Nerja na nieuwe daling van Corona-besmettingen

NERJA – De gemeentegrenzen van Nerja blijven voorlopig geopend. Deze week werd een halt toegeroepen aan de plotseling stijging van het aantal Covid-19 besmettingen in Nerja. Donderdag 11 februari was er slechts één nieuw geval, op woensdag waren dat er twee. Vorige week steeg het aantal besmettingen snel met dagen van tien nieuwe gevallen of meer, waardoor de ondergrens voor verplichte sluiting (op last van de Junta de Andalucía) snel werd genaderd.

Dat gevaar lijkt voorlopig geweken. Het zogeheten incidentiecijfer (het omgerekende aantal besmettingen per 100.000 inwoners) is momenteel door de diverse gezondheidsdiensten berekend op 250,7, waar het vorige week met 454 dichtbij de het limietgetal van 500 kwam.

Een en ander heeft vooralsnog geen gevolgen voor de momenteel geldende maatregelen (zoals de avondklok van 22.00-06.00 uur, mondkapjesplicht in openbare ruimten en op straat alsmede de vervroegde sluiting van de horeca om 18.00 uur), deze blijven voorlopig van kracht.

In totaal zijn er sinds het begin van de pandemie in maart vorig jaar 456 Corona-gevallen ontdekt in Nerja (bijna 22.000 inwoners). Hiervan zijn negen personen overleden en 280 (vijf meer dan aan het begin van deze week) werden er inmiddels volledig genezen verklaard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s