Barcelona pas in verlenging langs taai Granada

GRANADA – In de kwartfinales van de Spaanse voetbalbeker (Copa del Rey) was Granada CF woensdagavond 3 februari lang dichtbij een stunt tegen het grote FC Barcelona. Drie minuten voor tijd leidde de thuisclub nog met 2-0, via twee late treffers dwongen de bezoekers alsnog een verlenging af. Daarin trok Granada aan het kortste eind: 3-5.

In het eigen Nuevo Los Cármenes-stadion van Granada was Barcelona de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Scoren lukt de brigade van trainer Ronald Koeman echter niet. De thuisclub toonde zich beduidend meer trefzeker uit de spaarzame kansen. De Braziliaan Robert Kennedy opende na ruim een half uur spelen de score, Roberto Soldado mikte twee minuten na de hervatting in de tweede helft de tweede treffer voor Granada binnen.

Vervolgens leek Granada lang op weg naar een bekerstunt. Pas drie minuten voor tijd scoorde de Franse aanvaller Antoine Griezman de aansluitingstreffer voor Barcelona, waarna Jordi Alba diep in de blessuretijd de voor de bezoekers bevrijdende gelijkmaker produceerde.

In de daaropvolgende verlenging leek Griezmann het verzet van Granada definitief te breken, door in de honderdste minuut van het bekerduel Barcelona voor het eerst op voorsprong (2-3) te zetten. Lang duurde de ontlading niet bij de manschappen van Koeman, want drie minuten later benutte Federico Vico een toegekende strafschop voor Granada: 3-3.

Frenkie de Jong maakte een einde aan de hoop van de thuisclub, door drie minuten na aanvang van de tweede helft in de verlenging de 3-4 voor Barcelona binnen te tikken. Jordi Alba tilde vijf minuten even later de eindstand naar 3-5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s