Tien nieuwe Covid-19 gevallen in Nerja

NERJA – Gedurende het afgelopen weekeinde hebben de diverse gezondheidsdiensten in Nerja tien nieuwe gevallen van Covid-19 besmettingen gedetecteerd. Het aantal geconstateerde gevallen in Nerja, sinds het begin van de pandemie, is daarmee opgelopen tot 414. Hiervan zijn inmiddels 266 personen genezen verklaard.

Het aantal doden in Nerja als gevolg van het virus in liep in het afgelopen weekeinde op naar zeven. Het incidentie-cijfer (het omgerekende aantal besmettingen per 100.000 inwoners) steeg naar 454. De ondergrens voor dit cijfer is door de Junta de Andalucía gesteld op 500, wanneer die grens wordt overschreden worden de gemeentegrenzen gesloten (zoals bij een aantal gemeenten binnen de provincie Málaga al het geval is).

2 gedachten over “Tien nieuwe Covid-19 gevallen in Nerja

    1. De term ‘open grenzen’ is door ons niet gebruikt in het betreffende artikel. Zo lang het zogeheten incidentie-cijfer de grens van 500 niet heeft bereikt zijn de gemeentegrenzen van Nerja open en mag iedereen vrij in of uit reizen. Die grens komt echter de laatste dagen rap in zicht, Bij het bereiken daarvan gaat Nerja op last van de Junta de Andalucía ‘op slot’ en worden de gemeentegrenzen gesloten,

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s