Twee dodelijke Corona-slachtoffers in Nerja

NERJA – De gezamenlijke gezondheidsdiensten in Nerja meldden vrijdagochtend 29 januari het overlijden van nog eens twee Corona-slachtoffers, waarmee het aantal doden als gevolg van het Corona-virus is opgelopen tot zes. Het afgelopen etmaal zijn er bovendien zes nieuwe besmettingsgevallen gedetecteerd in Nerja.

Dit cijfer ligt aanzienlijk lager dan een dag eerder, toen er maar liefst vijftien nieuwe besmettingen werden gemeld. Het totaal aantal Corona-gevallen in Nerja, sinds het begin van de pandemie, is daarmee opgelopen tot 404. Het incidentie-cijfer (het aantal besmettingen omgerekend per 100.000 inwoners) in Nerja is deze week gestegen naar een verontrustende 444,6.

Bij het bereiken van een incidentie-cijfer van 500 worden in Andalucía gemeenten afgesloten (lokale lockdown), bij een incidentie-cijfer van 1.000 zijn de maatregelen nog strenger en worden ook alle niet-essentiële winkels én de horeca volledig gesloten.

Dit laatste is dus nog lang niet aan de orde in Nerja, maar de grens van 500 (en daarmee een gedwongen lokale lockdown met gesloten gemeentegrenzen) nadert de laatste dagen met rasse schreden. Het aantal Corona-patiënten dat inmiddels genezen is verklaard in Nerja staat momenteel op 253.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s