Reeks aan aardschokken houdt Granada uit de slaap

GRANADA – In en rond de stad Granada werd in de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 januari de nachtrust voor veel inwoners verstoord door een reeks aan acht aardschokken, in kracht variërend van 2,7 tot 4,3 op de schaal van Richter. Van persoonlijke ongevallen is voor zover nu bekend geen sprake.

Wel stortte een leegstaand gebouw in de stad Santa Fe in als gevolg van de trillingen, zonder dat daarbij slachtoffers vielen. Veel inwoners van de stad Granada vluchtten, ondanks de Corona-avondklok, de straat op uit angst voor instortingsgevaar. In totaal werden er maandagnacht negen schokken gemeten.

In de provincie Granada is het al de gehele maand januari onrustig qua aardschokken- en verschuivingen. Vorige week werden er 28 verschuivingen geregistreerd, met de trillingen van afgelopen nacht is het totaal in januari opgelopen tot een kleine honderd.

Foto (c) Archief NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s