Naïef Málaga CF onderuit in streekderby

ALMERIA – Een naïef spelend Málaga CF ging zondagmiddag 13 december met 3-1 onderuit in de streekderby tegen UD Almería. Een vroege en onnodige achterstand werd op slag van rust nog weggewerkt, maar in de slotfase werden twee verdedigingsfouten door Almería genadeloos afgestraft.

De thuisclub profiteerde al na tien minuten voetbal van een blunder bij Málaga, waarbij de bal door de Nigeriaanse spits Umar Sadiq werd opgepikt toen deze door de Málaga-defensie voor het eigen strafschopgebied langs werd gespeeld: 1-0. Málaga kwam op slag van rust nog wel op gelijke hoogte via een treffer van Joaquin Muñoz. Twaalf minuten voor tijd ging Málaga opnieuw amateuristisch in de fout.

De bal werd, uit een aanvankelijk afgeslagen aanval, door Almería opnieuw voorgebracht waarbij de Málaga-defensie zich volkomen liet verrassen. De Serviër Nokola Maraš wist wel raad met deze buitenkans en knikte beheerst binnen: 2-1. Málaga ging vervolgens verwoed op jacht naar de gelijkmaker om alsnog een punt aan het duel over te houden. Ook dat ging fout, de club liep daarbij in blessuretijd in het countermes van Almería. De Belg Larzie Ramazani rondde een snelle tegenstoot beheerst af: 3-1.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s