Lichte versoepeling Corona-maatregelen

NERJA – De Junta de Andalucía heeft een lichte versoepeling van de huidige Corona-maatregelen aangekondigd. Deze wordt uitgevoerd in twee fasen: de eerste gaat in op zaterdag 12 december van 00.00 uur tot en met donderdag 17 december, de tweede fase duurt van vrijdag 18 december tot en met zondag 10 januari. Voorwaarde hierbij is wel dat de situatie rond het virus niet opnieuw verslechtert.

Een en ander houdt in dat met ingang van zaterdag 12 december de winkels open mogen zijn tot 21.00 uur (was 18.00 uur). De huidige sluitingstijden voor de horeca blijven in de eerste fase gehandhaafd op 18.00 uur, ook de avondklok (22.00-07.00 uur) blijft van kracht. Verplaatsingen over de gemeentegrenzen (mits daarbij geen provinciegrenzen worden overschreden, red.) zijn met ingang van zaterdag weer toegestaan.

In de tweede fase (ingang vrijdag 18 december) is er ook sprake van een verruiming van de openingstijden voor de horeca: bars en restaurants zullen ook dan om 18.00 uur moeten sluiten maar mogen daarna weer open van 20.00 tot 22.30 uur. Ook de avondklok verandert dan en gaat in om 23.00 uur, tot de volgende dag 06.00 uur. Op kerstavond 24 december en nieuwjaarsnacht 1 januari gaat de avondklok pas in om 01.30 uur.

Ook is er een lichte verruiming aangekondigd qua mobiliteitsbeperkingen. Van 23 december tot 6 januari zijn verplaatsingen over de provinciegrenzen met als doel familiebezoek beperkt toegestaan. Daarnaast is de limiet van zes personen per gezinswoning voor de dagen 24, 25, 31 december én 1 januari opgevoerd tot maximaal tien personen. Voor de overige dagen blijft de huidige limiet van zes personen gehandhaafd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s