Spanje kondigt opnieuw noodtoestand af

MADRID – De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft zondagmiddag 25 oktober opnieuw de noodtoestand uitgeroepen in verband met het Corona-virus. Het aantal besmettingen liep de laatste dagen té hard op, waardoor is besloten de noodtoestand per direct in te laten gaan.

Concreet betekent dit vooralsnog dat er aan avondklok wordt ingevoerd van 23.00 tot 06.00 uur (met uitzondering van de Canarische eilanden), waarbij de diverse Spaans regionale overheden de begin- en eindstippen nog kunnen verschuiven. Deze avondklok geldt tot 9 mei 2021, waardoor er niet iedere twee weken (zoals voorheen het geval was) een besluit over het wel of niet instellen van de avondklok genomen moet worden. Sánchez benadrukte in zijn persconferentie dat wanneer blijkt dat de noodtoestand kan worden opgeheven, de Spaanse regering dit direct zal doen.

De Spaanse buitengrenzen worden vooralsnog nièt gesloten, wél hebben de regio’s de vrijheid gekregen om het in- en/of uitreizen van hun regio te verbieden. De Nederlandse ambassade raadt derhalve het rondtrekken met bijvoorbeeld een camper momenteel af. De door Sánchez aangekondigde besluiten moeten de komende week nog wel door het Spaanse parlement worden goedgekeurd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s