Aantal overtredingen Río Chíllar-verbod loopt op

NERJA – Het aantal mensen dat het huidige verbod om te wandelen langs en door de Río Chíllar negeert, is de afgelopen week fors opgelopen. De Río Chíllar tussen Nerja en Frigiliana werd op 3 juni door de burgemeester van Nerja tijdelijk als verboden gebied verklaard, waardoor het niet meer is toegestaan wandelingen langs en door de rivier te maken.

De maatregel is genomen in verband met het gevaar van besmetting door het Covid-19 virus, nadat uit studies was gebleken dat het virus in zoetwaterstromen als de Río Chíllar kan overleven. Dit in tegenstelling tot zout zeewater of met chemicaliën bewerkte zwembaden, waarin het virus níet kan overleven. De Policía Local heeft de afgelopen dagen langs de Río Chíllar een fors aantal bekeuringen uitgeschreven aan overtreders van de huidige maatregel.

Burgemeester José Alberto Armijo van Nerja roept de bevolking én de toeristen op haar verantwoordelijkheid te nemen en dergelijke wandelingen te mijden zo lang de alarmfase rond het Covid-19 virus duurt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s