Hitte neemt iets af rond Nerja

NERJA – De verzengende hitte van de afgelopen dagen, waarbij in Vélez-Málaga zelfs maxima van 48 graden Celsius werden gemeten, neemt deze week iets af rond Nerja. De Spaanse meteorologische dienst Aemet (Agencia Estatal de Meteorología) voorziet daarbij in haar jongste voorspellingen gemiddelde dagtemperaturen van iets boven de 30 graden Celsius de komende dagen.

Maandag 3 augustus wordt daarbij nog een gemiddelde dagtemperatuur van 32 graden voorzien, de dagen daarna zakt dit naar circa 28 graden om aan het einde van de week weer rond de 30 graden Celsius te schommelen. De extreme warmte van de afgelopen dagen was een gevolg van de zogeheten Terral, een warme wind die vanuit de bergen richting zee waait waardoor er minder verkoeling wordt aangevoerd dan normaal het geval is.

De komende dagen verwacht Aemet vrij veel bewolking op maandag en dinsdag, waarbij er op dinsdagochtend 4 augustus zelfs een kleine kans is op een enkele regenbui. De wind is de komende dagen matig tot zwak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s