Frigiliana zet streep door Festival Tres Culturas

FRIGILIANA – Na lang beraad met alle betrokken instanties heeft de gemeente Frigiliana besloten dat de viering van het jaarlijkse Festival Tres Culturas dit jaar niet doorgaat. De wethouder van cultuur Carmen Cerezo stelt in een verklaring dat alle partijen het, gezien ontwikkelingen rond het Corona-virus, momenteel niet verantwoord achten om een festival van een dergelijke grote omvang te houden in de straten en op de pleinen van het bergdorp.

“We hebben tot het laatste moment gewacht met nemen van deze beslissing en de ontwikkelingen afgewacht. Hoewel het er naar uitziet dat we op de goede weg zijn, is het virus nog altijd niet helemaal verslagen. Derhalve volgen we de aanbevelingen van de Junta de Andalucía, om gezien de huidige risico’s géén grootschalige evenementen te organiseren. De veiligheid van de bevolking moet altijd voorop staan. We hopen in 2021 weer een succesvolle editie te organiseren”, stelt Cerezo in een verklaring.

Het Festival Tres Culturas van Frigiliana is één van de grootste multiculturele evenementen die de provincie Málaga rijk is en kende vorig jaar (eind augustus) de veertiende editie. Gedurende het festival zijn er dagelijks tal van activiteiten met straatmuzikanten, steltlopers en buikdanseressen die door de straten van het dorp zwerven, workshops, tapasroutes, activiteiten voor kinderen en een reeks aan concerten en andere optredens. De afgelopen edities trokken telkens meer dan 35.000 bezoekers.

Foto (c) Archief NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s