Zestigste ‘verjaardag’ Grotten van Nerja

NERJA – De befaamde Grotten van Nerja, gelegen bij het aanpalende dorp Maro, vieren vrijdag 12 juni het feit dat precies zestig jaar geleden de eerste bezoekers werden toegelaten. Een dag die door de huidige burgemeester én vice-voorzitter van de Fundación Cueva de Nerja, José Alberto Armijo, wordt betiteld als ‘één van de belangrijkste dagen in de geschiedenis van Nerja’.

De grotten van Nerja werden ruim zestig jaar geleden ontdekt door spelende kinderen. Die zagen destijds hun bal in een gat rollen en ontdekten daarbij een ingang tot een immens gangen- en grottenstelsel, dat momenteel bekend staat als de ‘Grotten van Nerja’ en wereldwijde faam geniet. De grotten trokken in de loop der jaren miljoenen bezoekers en kennen een gemiddeld aantal bezoekers van circa 500.000 per jaar.

Armijo betreurt dat de huidige Corona-crisis een streep heeft getrokken door een grootschalige viering van het jubileum maar stelt tegelijkertijd dat hij er het volste vertrouwen in heeft dat de Grotten opnieuw hun functie als publiekstrekker voor Nerja gaan vervullen.

Foto (c) Ayuntamiento de Nerja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s