Meer speelruimte voor bars en restaurants

NERJA – Vanaf maandag 8 juni, als Nerja toetreedt tot Fase 3 van het Corona de-escalatieproces, krijgen bars en restaurants iets meer mogelijkheden om hun klanten te bedienen. Dit stelde wethouder Javier López zaterdag 6 juni in een persbericht.

Zo hebben restaurants en bars vanaf maandag de mogelijkheid om 50 procent van de capaciteit binnen te benutten, als aan alle gestelde maatregelen (het onderling houden van twee meter afstand etcetera) wordt voldaan. Consumptie aan de bar is ook weer toegestaan, mits er onderling twee meter afstand wordt bewaard.

Voor buitenterrassen van restaurants en hotels geldt vanaf maandag een maximaal mogelijke bezetting van 75 procent, met een minimale afstand tussen de tafels van twee meter. Groepen tot maximaal twintig personen zijn ook weer toegestaan, waarbij de onderlinge afstand van twee meter bewaard moet blijven.

Voor nachtclubs en discotheken gelden weer andere regels. Deze mogen met ingang van maandag weer open met een maximale benutting van één derde van de totale toegestane capaciteit.

Foto (c) Ayuntamiento de Nerja

Plaats een reactie