Viering Virgen del Carmen op de tocht

NERJA – Het jaarlijkse en spectaculaire feest rond de beschermheilige van de vissers, Virgin del Carmen, gaat dit jaar waarschijnlijk niet door. De Andalusische regering raadt de gemeenten af om grootschalige evenementen doorgang te laten vinden in de zomermaanden, zo werd gisteren duidelijk. De definitieve beslissing  hieromtrent ligt bij de burgemeesters van de diverse gemeenten.

Het Virgen del Carmen-feest werd vorig jaar in Nerja gevierd op 16 juli. Daarbij trekt normaal gesproken een lange processie met een beeld van de beschermheilige van de vissers op plechtige wijze door de binnenstad, vanaf de El Salvador-kerk in het centrum naar het strand van Torrecilla. Daar wordt het beeld de Middellandse Zee ingedragen, om vervolgens in een boot te worden getild.

Te midden van ruim honderd begeleidende boten volgt dan een eretocht langs de kust van Nerja. Het spektakel trekt jaarlijks duizenden toeschouwers, die zich al vroeg in de avond verzamelen op het strand en de boulevard van Playa Torrecilla.

Een woordvoerder van de regionale regering, Elías Bendodo, vroeg dinsdag 2 juni in een persconferentie de burgemeesters om voorzichtig te zijn in hun beslissingen omdat het ‘praktisch onmogelijk is om grote concentraties van mensen te beheersen in de huidige tijden van het Corona-virus.’

Foto (c) Archief NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s