San Isidro-mis Nerja op lokale televisie

NERJA – De traditionele mis ter ere van de beschermheilige San Isidro in de El Salvador-kerk aan het Balcón de Europa van Nerja wordt vrijdagochtend 15 mei uitgezonden via de lokale tv-zender Telenerja. Ook via de diverse, gemeentelijke, kanalen op de sociale media is de mis te volgen.

Sinds de eerste editie in 1963 werd het beeld van San Isidro jaarlijks op 15 mei vanaf de El Salvador-kerk in het centrum van Nerja op een ossenkar vervoerd naar de terreinen bij de Grotten van Maro. De route is daarbij, tijdens de tocht over de N-340 tussen Nerja en Maro, traditioneel omzoomd door duizenden belangstellenden. Die daarbij, gewapend met koelboxen, barbeques en muziekinstallaties, normaal gesproken tussen circa 13.00 en 17.00 uur genieten van de voorbijtrekkende bonte stoet aan ‘bedevaartgangers’ en hun praalwagens.

Dit unieke en vooral spontane traditionele feest kan dit jaar helaas niet doorgaan vanwege de beperkingen en regelgeving rond het Corona-virus. Wél is er een, beperkte, mis achter gesloten deuren welke door Telenerja in beeld wordt gebracht.

San Isidro 2015 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s