Harde wind zorgt voor kwallenplaag op stranden Nerja

NERJA – De stranden van Nerja worden momenteel overspoeld door kwallen van het soort ‘Velero’. Deze hebben een lengte van gemiddeld zes centimeter en zijn blauw van kleur. Hoewel de kwallen in principe onschadelijk zijn wordt aangeraden om, na aanraking, niet aan neus, mond en ogen te wrijven om mogelijke irritatie te vermijden.

De kwallen zijn aangetroffen op een deel van het Burriana-strand en op de stranden Salón en Carabeo. De kwallen zijn door de harde wind en sterke stromingen aangespoeld, zoals eerder deze week ook al in Benalmádena en Marbella het geval was. Schoonmaakdiensten van de gemeente Nerja zijn woensdagochtend begonnen met het opruimen van de kwallen.

Nerja kwallenplaagFoto (c) Ayuntamiento de Nerja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s