Stranden van Nerja uiterst beperkt toegankelijk

NERJA – De stranden van Nerja zijn vanaf zondag 26 april weer toegankelijk, al is dit vooralsnog uiterst beperkt. Alleen kinderen tot 14 jaar, die op minder dan één kilometer afstand van het strand wonen én die onder begeleiding zijn van één van de ouders, hebben momenteel tussen 09.00 en 21.00 uur toegang.

Alle andere geldende maatregelen in verband met het Corona-virus (één uur maximaal, anderhalve meter afstand houden etc.) moeten daarbij in acht worden genomen. Het is nog níet toegestaan het water van de zee in te gaan. De speelplaatsen, bars en restaurants zijn uit voorzorg nog steeds gesloten.

De Spaanse premier Pedro Sánchez Pérez kondigde zaterdagavond 25 april aan dat er wordt overwogen om met ingang van zaterdag 2 mei een verdere versoepeling van de maatregelen door te voeren, waarbij het iedereen weer wordt toegestaan om de straat op te gaan met inachtneming van de dan geldende regels. Voorwaarde daarbij is wel dat de gang van zaken rond het Covid-19 virus niet opnieuw escaleert. De definitieve beslissing over deze versoepeling valt de komende dagen.

Nerja Stranden HeropeningFoto (c) Ayuntamiento de Nerja

Een gedachte over “Stranden van Nerja uiterst beperkt toegankelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s