Nerja viert vrijdag Día de Andalucía met de Día del Pedal

NERJA – Het Plaza de Andalucía staat in Nerja centraal tijdens de viering van de Día de Andalucía. Die wordt traditioneel op 28 februari gevierd, waarbij de dag om 10.30 uur wordt geopend met  een concert van de Banda de Municipal de Música de Nerja op het Plaza de Andalucía in het oude centrum van de stad.

Dit optreden duurt vrijdag circa een half uur, waarna het de beurt is aan diverse leerlingen van middelbare scholen in de stad om gedichten (van Andalusische auteurs) voor te dragen en leden van de gemeenteraad om toespraken te houden. Het officiële gedeelte wordt rond 11.30 uur afgesloten met onder meer het Andalusische volkslied.

De jaarlijkse Día de Andalucía wordt in Nerja ieder jaar gevierd met onder meer de Día de Pedal, een fietsspektakel vanaf het Balcón de Europa. Dit jaar staat op vrijdag 28 februari (de vaste dag voor de viering van de Día de Andalucía) de 32ste editie van dit evenement op het programma.

Voor het spektakel meldden zich de afgelopen jaren telkens meer dan tweeduizend deelnemers. De Día del Pedal voert het deelnemersveld over een vooraf uitgezet parcours (lengte: vier kilometer) door het hart van de stad terug naar het Plaza d’España.

Snelheid is daarbij niet belangrijk, deelname en originaliteit is waar het om draait. Wel is het dragen van een helm (voor kinderen jonger dan zestien jaar) verplicht. Het evenement vormt jaarlijks een fraai en chaotisch aandoend schouwspel, waarbij niet alleen de deelnemers maar ook de toeschouwers zich urenlang vermaken in het centrum van de stad.

De aanvangstijd is op zijn zachtst gezegd variabel. Officieel is dat 14.00 uur maar ervaringen uit het verleden leren dat het zo maar een uur later kan zijn voordat de bonte stoet zich in beweging zet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s