Ruta del Sol slaat Nerja dit jaar over

NERJA – De professionele wielerkoers Vuelta Ciclista a Andalucía (in de wielerwereld beter bekend onder de naam Ruta del Sol) start woensdag 19 februari met de eerste etappe. Deze voert het peloton van Alhaurín de la Torre over 173,8 kilometer naar Grazalema. Op het programma staan vijf etappes met een totaal aan 687,5 koerskilometers.

De Ruta de Sol eindigt zondag 23 februari in Mijas met een individuele tijdrit over 13 kilometer. Nerja, in het verleden vaak doorkomstplaats van de Ruta del Sol, wordt dit jaar niet aangedaan. Aan de start staan onder meer de WorldTour-teams van Jumbo-Visma (Nederland) en Lotto-Soudal (België), Astana, Bahrein-Merida, Mitchelton-Scott en Movistar. Ook de ploegen van Alpecin-Fenix, Sport Vlaanderen-Baloise en Wanty-Groupe Gobert (allen België) starten in de Ruta del Sol.

Voor meer en gedetailleerde informatie over onder meer de etappe-routes en het deelnemersveld: http://vueltaandalucia.es/ 

Ruta del Sol vertrekFoto (c) NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s