Einde aan regenweek rond Nerja

NERJA – De regenweek rond Nerja, met uitlopers van de storm Gloria, lijkt ten einde. Het regionale weerstation Aemet (Agencia Estatal de Meteorología) verwacht met ingang van zondag 26 januari een zonnige week zonder regen en met weinig wind, waarbij de temperaturen komend weekeinde de grens van 20 graden Celsius weer aantikken.

De storm Gloria, die elders in zuid-Spanje dodelijke slachtoffers eiste, zorgde in het naburige Málaga voor veel overlast met hagelbuien en overstromingen. Ook elders was er veel wateroverlast in de Axarquía-regio, Nerja en directe omgeving bleven de afgelopen week relatief gespaard van extremiteiten.

De komende dagen schommelt de gemiddelde temperatuur aan de Costa del Sol rond de 18 graden, vanaf het midden van de week verwacht Aemet dat deze gaat oplopen tot 20 graden en meer. Regen wordt er de komende week niet verwacht door de meteorologen terwijl ook de wind het laat afweten.

Weer20200126

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s