Granada CF nipt onderuit bij FC Barcelona

BARCELONA – De Andalusische voetbalclub Granada CF leek zondagavond lang op weg naar een sensatie in de Spaanse Primera División door topclub FC Barcelona in het stadion Camp Nou van Barcelona op een 0-0 gelijkspel te houden. Een rode kaart voor German Sánchez Barahona brak twintig minuten voor tijd het verzet, waarna Lionel Messi in de 76ste minuut alsnog de winnende treffer produceerde: 1-0.

Granada wist de ‘Barca’ weliswaar lang het scoren te beletten, maar het veldoverwicht van de thuisclub werd overtuigend uitgedrukt in het balbezit. Daarvan was liefst 83 procent voor FC Barcelona.

De thuisclub pakte door de winst de koppositie in de hoogste Spaanse voetbalafdeling af van Real Madrid. Beide clubs hebben nu na twintig speelronden 43 punten. Barcelona heeft een iets beter doelsaldo. Granada staat, na een goede eerste competitiehelft, op de tiende plaats met 27 punten.

Barcelona-Granada

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s