Feria del Barrio in Cómpeta

COMPETA – In het dorp Cómpeta, zo’n 25 kilometer landinwaarts van Nerja gelegen, wordt maandag 20 januari en zondag 26 januari het jaarlijkse Feria del Barrio gevierd. Het feest, ter ere van de beschermheilige San Sebastián, begint op zondag 20 januari om 17.00 uur met een plechtige processie vanaf de lokale kerk Ntra. Sra. de la Asunción.

De échte feestdag, zondag 26 januari, wordt geopend om 09.00 uur ’s-ochtends met kransleggingen bij de kerk. Na een heilige mis om 11.00 uur volgt er wederom een processie door de straten van het dorp (aanvang 12.00 uur) waarna om 13.00 uur de festiviteiten in en rond het park Arroyo Lara beginnen met optredens van diverse muziek- en dansgroepen.

Competa Feria del Barrio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s