Viering Verbena de San Cristóbal in Nerja

NERJA – De wijk La barriada de Los Poetas in Nerja viert op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli het jaarlijkse feest ‘Verbena de San Cristóbal’. Op beide dagen zijn er diverse activiteiten voor zowel volwassenen als kinderen rond de speeltuin in het noorden van de wijk, iets boven het marktterrein van Nerja.

De feestelijkheden beginnen vrijdagavond rond 19.00 uur met een diverse optredens van muziek- en dansgroepen. Een half uur later beginnen de verkiezingen tot de Koningin van het feest, rond 21.00 begint de optocht vanaf de Calle Salvador Rueda. Deze duurt circa een uur en voert door de Calle José María Souvirón, Calle José María Inojosa, Calle Jorge Guillén en Calle García Lorca om daarna terug te keren in de Calle Salvador Rueda. Aansluitend volgt een paella-proeverij (verzorgd door Chiringuito Ayo) en en optreden van een dansgroep waarna rond middernacht een dj het muzikale gedeelte overneemt.

Op zaterdag 6 juli is er vanaf 10.00 uur een animatieprogramma voor kinderen dat de gehele dag duurt. In de vroege avonduren  staan er diverse (flamenco)dansoptredens op de rol, tegen middernacht wordt het Verbena de San Cristóbal afgesloten met vuurwerk.

Nerja Verbena de San Cristobal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s