Grote criminele organisatie opgerold aan Costa del Sol

NERJA/FRIGILIANA – Bij een grootschalig onderzoek, onder de codenaam Garpón Blanqueo, heeft de Guardia Civil – in samenwerking met de douanedienst van de provincie Málaga – een crimineel netwerk opgerold waarbij een aantal Engelsen en Spanjaarden zijn aangehouden en tal van goederen alsmede een fors bedrag aan contant geld in beslag is genomen.

Volgens de politie gaat het om een grootschalige operatie waarbij drugsgeld werd witgewassen. In het kader daarvan werden deze week in de gemeenten Nerja, Frigiliana en Vélez-Malaga zeven huizen, één winkelpand én veertien voertuigen in beslag genomen. Ook werd er ruim twintigduizend euro aan contant geld in beslag genomen, evenals computerapparatuur en drones.

Daarnaast is er sprake van een kleine dertig bankrekeningen met een totaalwaarde van een half miljoen euro die zijn geblokkeerd, de auto’s die in beslag zijn genomen hebben gezamenlijk een waarde van ruim drie miljoen euro. Vier personen (van Spaanse en Engelse nationaliteit) werden daarbij gearresteerd, tegen nog eens drie verdachten loopt nog een onderzoek.

Guardia dogs 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s