Veel zaken gesloten op woensdag tijdens viering San Isidro

NERJA – Een groot aantal horeca- en winkelbedrijven in Nerja is woensdag 15 mei gesloten vanwege de jaarlijkse viering van de het San Isidro-feest. Zo zijn aan het Playa Burriana onder meer het Spaans/Nederlandse café El Fuego en het restaurant Tapas Plaza zowel overdag als ’s avonds gesloten, hetzelfde geldt voor een groot aantal winkelbedrijven in en rond het centrum zoals de boetiek Style Your Body en de sierradenspecialist Arte de Corazón.

Honderden inwoners van Nerja maken woensdag 15 mei met ossenkarren, paarden en lopend in Andalusische klederdracht in het begin van de middag een ‘bedevaartstocht’ vanuit Nerja naar de Grotten van Maro maken. De route voert vanaf de El Salvador-kerk bij het Balcón de Europa door de dorp en over de oude kustweg N-340 – naar het feestterrein bij de Grotten van Nerja in Maro.

Deze kilometers lange sliert trekt jaarlijks duizenden toeschouwers, die al feestvierend de route omzomen en veelal verzamelen bij de Grotten van Nerja voor een groots slotfeest waarbij tal van artiesten en bands optreden.

San Isidro 2015 2

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s