Nerja maakt zich op voor viering San Isidro

NERJA – In Nerja wordt jaarlijks op 15 mei het San Isidro-feest gevierd. Honderden inwoners van Nerja maken daarbij woensdag 15 mei met of zonder ossenkarren en paarden in Andalusische klederdracht een ‘bedevaartstocht’ vanuit Nerja naar de Grotten van Maro. De route voert vanaf de El Salvador-kerk bij het Balcón de Europa door de dorp en over de oude kustweg N-340 – naar het feestterrein bij de Grotten van Nerja in Maro.

Deze kilometers lange sliert trekt jaarlijks duizenden toeschouwers, die al feestvierend de route omzomen. Alles begint woensdagochtend 15 mei met een mis om 11.00 uur in de El Salvador-kerk, inclusief een optreden van (de afgelopen jaren) het Coro Rociero de la Peña Nerjeña. Rond de kerk vinden tevens een aantal officiële handelingen plaats inclusief een eerbetoon aan San Isidro, de lokale beschermheilige van de boeren.

Daarna zet de stoet zich langzaam in beweging, waarbij de eersten rond 14.30 uur bij de grotten in Maro worden verwacht. Rond 15.30 uur wordt dan op het feestterrein begonnen met live-muziek, waarbij regionale bands optreden. Het feest duurt tot circa 23.00 uur.

Het eigenlijk feest begint de laatste jaren al een dag eerder, als in de avonduren van dinsdag 14 mei een soort ‘Koninginnenacht’ losbarst rond het parkeerterrein bij de grotten. Rond muziek-, drank- en eetkraampjes zorgen dan DJ’s voor een feest dat tot in de vroege ochtend duurt.

Foto’s © Archief NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s