Zesde Día de la Miel de Caña in Frigiliana

FRIGILIANA – De inmiddels tot een populair evenement uitgegroeide Día de la Miel de Caña in Frigiliana staat dit jaar voor de zesde keer op het programma. Tijdens de Día de la Miel de Caña (op zaterdag 4 mei) staat de lokale honingproductie centraal.

Een absolute publiekstrekker daarbij is de georganiseerde rondleiding door de plaatselijke honingfabriek (het gebouw stamt uit de zestiende eeuw) Ingenio, waarbij het complete productieproces door deskundigen aan de bezoekers wordt uitgelegd.

Op het plein voor de fabriek zijn diverse proeverijen, waarbij allerlei producten worden gepresenteerd die (mede) dankzij de Frigiliaanse honing tot stand zijn gekomen. Ook is een er demonstratie van oude ambachten, met onder meer het snijden van (suiker)riet waarbij ook antieke gebruiksvoorwerpen worden getoond aan het publiek.

De dag begint om 12.00 uur in de ochtend en eindigt rond 17.00 uur.

Frigiliana Dia de la Miel 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s