Semana Santa-processies door Nerja

NERJA – De ‘heilige week’ voor Pasen, de Semana Santa, werd in Nerja op zondag 14 april officieel geopend met de processie op de ‘Domingo de Ramos’ (‘Palmzondag’). Op woensdag 17 april (Miércoles Santo) is er de ‘Procesión de la Pro-Cofradía de Nuestro Padre Jesús Cautivo y María Santísima de los Desampatrados’, welke rond 19.30 uur begint bij de El Salvador-kerk naast het Balcón de Europa.

Route: Calle Puerta del Mar, C/Pintada, C/Angustias, Plaza de la Ermita, C/Granada, Plaza Cavana, Paseo Balcón de Europa en terug bij de El Salvador-kerk. Op donderdag 18 april (Jueves Santo) staat de Procesión de Nuestro Padre Jesús Nazareno y Mariá Santísima de la Esparanza op het programma. Voorafgaand is er een heilige mis in de El Salvador-kerk (rond 18.00 uur). De processie begint om circa 21.00 uur, route: El Salvador-kerk, Paseo Balcón de Europa, Calle Puerta del Mar, C/Pintada, Plaza Cantarero, C/Méndez Núñez, C/Bronce, C/La Cruz, C/Ánimas, C/Granada, Plaza Cavana, C/Carmen en Paseo Balcón de Europa terug naar de El Salvador-kerk.

Op vrijdag 19 april is het Goede Vrijdag, hetgeen wordt gevierd met een mis in de El Salvador-kerk. Daarna volgt een processie over dezelfde route al een dag eerder werd uitgevoerd. De Semana Santa wordt afgesloten op zondag 21 april. De mis is dan om 11.00 uur in de El Salvador-kerk, de processie trekt vanaf 12.00 uur vanaf het Balcón de Europa via de Puerta del Mar over de Calle Pintada, C/Arropiero, C/Huertos. C/Frigiliana. C/Carretas, C/Pintada, C/Angustias, Plaza Ermitra, C/Granada en de Calle Carmen terug naar het Balcón de Europa.

Een en ander kan wel veranderen mocht het regenen (hetgeen gezien de meest recente voorspellingen helaas wel het geval kan zijn). Aangezien de meegevoerde ‘tronillo’s niet bestand zijn tegen regen kan het zijn dat er processies op het laatste moment worden afgelast.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s