Málaga CF pakt koppositie in Segunda División

MALAGA – Via een zwaar bevochten 2-1 overwinning op tegenstander Lugo heeft voetbalclub Málaga CF zaterdagavond de koppositie in de Segunda División heroverd. Daarmee ligt de Andalusische club weer op koers om, na de degradatie van vorig jaar, snel terug te keren op het hoogst mogelijke Spaanse voetbalplatform.

De zege kwam uiterst moeizaam tot stand. Lugo nam al na acht minuten spelen in het stadion La Rosaleda de leiding door een treffer van José Antonio Malagon. Pas vijf minuten na de rust kwam de thuisclub langszij dankzij Adrián González. Halverwege de tweede helft werd de maker van het eerste doelpunt, Malagon, met rood weggestuurd waardoor Málaga een veldoverwicht kreeg. De Schot Jack Harper vertaalde die meerderheid negen minuten later in de winnende treffer voor de thuisclub: 2-1.

Door de zege pakte Málaga voorlopig de koppositie met 42 punten uit 22 wedstrijden. Streekgenoot Granada CF (40 punten uit 21 duels) kan maandagavond 21 januari bij winst in de thuiswedstrijd tegen Elche de leiding weer overnemen, ook Albacete (momenteel 39 punten uit 21) kan bij winst in de uitwedstrijd (zondag 18.00 uur) tegen Deportivo La Coruña voorbij Málaga vanwege een beter doelsaldo.

MalakaVak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s