Maro viert het Feria de San Antón

MARO – In het, tot de gemeente Nerja behorende, kustdorp Maro wordt deze week weer het jaarlijkse Feria de San Antón Abad gevierd. Het traditionele feest is een eerbetoon aan de lokale beschermheilige en begint donderdag  17 januari officieel rond 12.00 uur met een dienst en kransleggingen bij de Iglesia de Las Maravillas.

In de avond vanaf 20.30 uur trekt er een imposante processie door de straten van het dorp, onder begeleiding van de Banda Municipal de Música de Nerja en wordt er vuurwerk ontstoken. Op vrijdag lopen er in de avonduren tal van lokale muziek- en dansgroepen door de straten en is er vanaf 22.30 uur feest rond het centrale Plaza de la Iglesia.

Zaterdag 19 januari staat Maro vanaf 12.00 uur bol van de activiteiten, waarbij vanaf 13.00 uur de dansgroepen Grupo de Baile de Christían  en de Grupo de Baile de Ángela optredens verzorgen in de feesttent in het centrum. Vanaf 19.00 uur tekent de band Alalba voor de muzikale klanken.

maro san anton 2019

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s