Carteros Reales komen naar Plaza de España

NERJA – Voor de kinderen in Nerja is donderdag 3 januari een belangrijke dag. Op die dag komen de Carteros Reales, de ‘koninklijke postbodes’ naar het Plaza de España in Nerja.

Deze ‘knechten’ van de Reyes Magos (Drie Koningen, vergelijkbaar met de Nederlandse Sinterklaas) verzamelen op die dag de verlanglijstje van de kinderen in Nerja, om die daarna hoogstpersoonlijk bij de Reyes Magos te bezorgen.

Vanaf 16.30 uur zijn de Carteros Reales op het Plaza de España aanwezig, waar de kinderen na inlevering van hun lijstje ook worden getrakteerd op snoep en lekkernijen. Ook zijn er diverse attracties aanwezig.

De intocht van de Reyes Magos (Melchor, Gaspar en Balthasar) zelf is op zaterdag 5 januari, met een uitgebreide tocht vanaf 17.30 uur door de straten van de binnenstad vanaf het Parque Verano Azul (route vanaf Verano Azul: Calle Jaén, Calle Diputacion, Calle Granada, Calle San Miguel, Plaza Cantarero, Calle Pintada, Puerta del Mar, Balcón de Europa en een glorieuze aankomst (iets voor 20.00 uur) op het Plaza Cavana.

Nerja Carteros Reales 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s