Waarschuwing voor windstoten in Axarquía-gebied

NERJA – Het weerstation Aemet (Agencia de Estatal de Meteorología) waarschuwt voor mogelijke sterke windstoten op donderdag 13 december in het Axarquía-gebied, de regio rond Nerja. De meteorologen schatten de kans op windstoten met een kracht van 80 kilometer per uur momenteel tussen de veertig en zeventig procent. De waarschuwing is gepaard aan een ‘code geel’. De windstoten zouden donderdag tussen 12.00 en 17.00 uur de kop opsteken.

Daarnaast wordt er voor het einde van de week een terugval in de temperatuur voorzien, waarbij het kwik zo’n vijf graden daalt tot een gemiddelde waarde van zestien graden Celsius. Op zondag kan deze waarde weer oplopen tot net boven de twintig graden, om de komende week dan te blijven schommelen net onder die grens.

Regen kan er donderdagochtend vallen, daarna verwachten de weerkundigen vooral zon met af en toe een passerend wolkendek.

Weer20181212

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s