Gekrakeel rond (ontbrekende) kerstverlichting in Nerja

NERJA – Voor het eerst sinds jaren stelt Nerja het in begin december zonder de traditionele kerstverlichting, die normaal gesproken al lang voor de typerende kerstsfeer had gezorgd op en rond het Balcón van Europa en elders in het centrum zoals het Plaza Cavana, de Calle Pintada, Puerta del Mar en de Calles Cristo en Carmen. Dit heeft de laatste dagen geleid tot een golf van kritiek uit de monden van vele toeristen en uit de hoek van de oppositiepartijen, terwijl het huidige gemeentebestuur zich verschuilt achter nalatigheid van het vorige gemeentebestuur om langere contracten af te sluiten én bedrijven door het niet tijdig in te schrijven voor (nieuwe) contracten.

De wethouder van toerisme en populaire tradities Patrica Gutiérrez stelt simpelweg dat er dit jaar geen tijdige inschrijvingen waren. Maandag 10 december zou er nu eindelijk een contract zijn ondertekend, waardoor er vanaf woensdag 12 december een begin kan worden gemaakt met het aanbrengen van de kerstverlichting in het centrum.

Het plan is nu om de kerstverlichting vrijdagavond 14 december (18.00 uur) officieel te ontsteken met een plechtigheid op het Balcón de Europa. In totaal worden er deze week op en in 22 straten en pleinen in de binnenstad kerstversieringen en verlichting aangebracht.

Nerja Kerst Balcon

2 gedachten over “Gekrakeel rond (ontbrekende) kerstverlichting in Nerja

  1. Vrijdag 18 uur volgens onze (gemeentelijke) bronnen, incl. een “una gran fiesta en el Balcón de Europa, a las 18.00 horas”. Maar met dit gemeentebestuur kan het zo maar weer veranderen als het aanbrengen van de versierselen/verlichting vertraging oploopt……

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s