Nog een week tot het Feria van Nerja

NERJA – Het jaarlijkse Feria de Nerja, dé kermisweek van de stad, vindt dit jaar plaats van dinsdag 9 tot en met zondag 14 oktober. De kermis loopt gedurende de feestweek iedere dag door tot 05.00 uur in de ochtend, met uitzondering voor de afsluitende zondag als het feest om middernacht wordt afgesloten.

Het Feria de Nerja is één van de grootste in zijn soort aan de Costa del Sol en geldt tevens voor de meeste ondernemers als afsluiting van het zomerseizoen. Als feestterrein doet de Carabeo-parkeerplaats dienst. Daarop staan naast tal van kermisattracties ook diverse feesttenten, waaronder bijvoorbeeld een speciale feesttent voor ouderen.

Een deel van de (muzikale) festiviteiten speelt zich ook af op de Plaza de España, in het verlengde van het Balcón de Europa. Daar staat de grote gemeentelijke feesttent waarin onder meer de verkiezing tot ‘Reina y Mister’ (een verkiezing tot ‘dorpskoningin- en koning’) wordt gehouden.

Foto’s (c) NerjaDigitaal.com

3 gedachten over “Nog een week tot het Feria van Nerja

  1. Beste anneessens,

    Op Plaza Tutti Frutti zijn al jaren amper activiteiten die zijn gelinkt aan het Feria de Nerja. Vorig jaar werden de enkele, op Tutti Frutti geplande, activiteiten bovendien op het laatste moment van de kalender afgevoerd.
    Het Feria speelt zich af op het Carabeo-parkeerterrein én de gemeentelijke feesttent op het Plaza d’Espana en staat vrijwel geheel los van hetgeen zich op Tutti Frutti afspeelt.

    Like

  2. Van het ongelooflijke hoge aantal decibellen dat jaarlijks tijdens deze Feria wordt geproduceerd, worden mensen uiteindelijk slechthorend of zelfs doof. Kleine kinderen staan te dansen voor geluidsboxen die teveel decibellen laten horen en niemand grijpt in. KNO-artsen zeggen dat er een dove generatie aankomt en die doofheid kan niet worden verholpen door een hoorapparaat. Dat kan toch niet de bedoeling zijn van een kermis?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s