‘Kermislopen’ trekken meer dan duizend deelnemers

NERJA – Meer dan duizend lopers meldden zich zondag 31 september aan de start van de twee traditionele atletiekevenementen die ieder jaar voorafgaan aan de kermisweek van Nerja: de hardloopwedstrijd Trofeo Juan Carlos Salcedo en het snelwandelevenement Memorial Tomás Santaolalla. De atleten werkten hun onderlinge wedstrijden in de diverse categorieën af onder lichte bewolking en bij een temperatuur van circa 25 graden Celsius.

Bij de hardlopers was de overwinning voor Cristóbal Ortigosa bij de mannen, Lola Chiclana was de snelste vrouw. Ortigosa (Cuevas de Nerja-UMA) had 32 minuten nodig voor de tien kilometer en was daarmee ruim een minuut sneller dan zijn clubgenoot Salvador Almagro;  de derde plaats was voor Benamar Djellal van de atletiekvereniging uit Motril. Chiclana klopte Janine Lima (Club Atletismo Málaga) en Mónica Ballesteros (Rincóm Fertilidad de Vélez) in een tijd van 38.05 minuten

De snelwandelwedstrijd werd een prooi voor Juan-Antino Porras (Jaén) en Carolina Fontoura (Juventud Atlética de Guadix) in repectievelijk 22.00 en 25.25 over de vijf kilometer.

Nerja hardloop kermis 2018Foto (c) Ayuntamiento de Nerja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s