Geen paniek, wel onderzoek na daling aantal toeristen

NERJA/MALAGA – De afdeling Toerisme van de Junta de Andalucía gaat een onderzoek instellen naar de plotselinge daling van het aantal toeristen aan de Costa de Sol. “Er is geen reden tot paniek, wél moeten we reageren, de oorzaken vaststellen en waar mogelijk reageren”, stelt een woordvoerder van de Junta de Andalucía.

De oorzaak tot de onrust is veroorzaakt door een plotselinge daling van het aantal toeristen in de maanden juli en augustus. Dit deed zich voor na een jarenlange stijging in de toeristische sector, met 2017 als absolute hoogtepunt in de geschiedenis van de Costa del  Sol.

De oorzaak voor de plotselinge daling lijkt te vinden in het  goede en aanhoudende zomerweer  in west- en noord-europa, waardoor veel potentiële reizigers dit jaar afzagen van relatief dure vliegvakanties en het huren van accommodaties aan de Costa del Sol. Aan de Costa del Sol (waartoe Nerja behoort) is circa 40 procent van de maatschappij afhankelijk van de toeristische industrie.

Nerja regen september

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s