Minder toeristen naar Costa del Sol in zomermaanden

MALAGA/NERJA – Het was de middenstanders in Nerja al lang opgevallen maar nu signaleren ook de statistici een terugloop van het aantal toeristen aan de Costa del Sol in de maanden juli en augustus. Zo blijkt uit recente cijfers van de overkoepelende vereniging Aena dat de luchthaven van Málaga in juli te maken had met een daling van 1,8 procent aan binnenkomende toeristen, een cijfer dat in augustus opliep naar een daling van 2,5 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Deze cijfers betekenen de eerste, geregistreerde, daling van het aantal toeristen sinds 2009. Volgens Aena is er geen sprake van paniek omdat de er eerste maanden van het jaar een dermate grote stijging van passagiers werd gesignaleerd, dat er op jaarbasis nog altijd sprake is van een stijging van 1,3 procent ten opzichte van vorig jaar.

Ook het aantal vliegtuigen dat in de eerste acht maanden van 2018 is geland of opgestegen van Málaga is met 2,2 procent verder gegroeid.

20160519Burriana

Foto (c) NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s