Nog een maand tot het Feria van Nerja

NERJA – Het jaarlijkse Feria de Nerja, dé kermisweek van de stad, vindt dit jaar plaats van 9 tot en met 14 oktober. De kermis loopt gedurende de feestweek iedere dag door tot 05.00 uur in de ochtend, met uitzondering voor de afsluitende zondag als het feest om middernacht wordt afgesloten.

Het Feria de Nerja is één van de grootste in zijn soort aan de Costa del Sol en geldt tevens voor de meeste ondernemers als afsluiting van het zomerseizoen. Als feestterrein doet de grote Carabeo-parkeerplaats, direct achter het centrum, dienst. Daarop staan naast tal van kermisattracties ook diverse feesttenten, waaronder bijvoorbeeld een speciale feesttent voor ouderen.

Een deel van de (muzikale) festiviteiten speelt zich af op de Plaza de España, in het verlengde van het Balcón de Europa. Daar staat de grote gemeentelijke feesttent waarin onder meer de verkiezing tot ‘Reina y Mister’ (een verkiezing tot ‘dorpskoningin- en koning’) plaatsvind.

Foto’s (c) Archief NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s